Tips voor het kiezen van de juiste vaas

Ongeacht je interieur, een mooie vaas met bloemen is een toevoeging voor elke woning. Echter maakt de manier waarop je het in je interieur verwerkt een groot verschil. De vaas moet matchen met de bloemen, maar ook met de plek in huis. Ze komen in verschillende kleuren, vormen en materialen, dus het kiezen van de juiste vaas kan wel een lastig proces zijn. Wij geven je graag een aantal tips voor het kiezen van de juiste vaas.

Modern interieur? Houd het simpel

Strak, simpel en minimalistisch zijn de woorden die een modern interieur perfect omschrijven. Dit zijn ook de woorden waar je aan moet denken bij het kiezen van een vaas. Bloemen zijn een goede manier om de strakheid van het interieur op een natuurlijke manier te onderbreken. Bovendien voegt dit een kleuraccent toe aan het interieur. Om de natuurlijke elementen van bloemen beter in het licht te zetten, raden we je aan om te kiezen voor simpele bloemenvazen. Denk hierbij onder meer aan een ronde kom of een strakke cilinder.

Ton-sur-ton

Voor een samenhangend interieur, is het goed om in kleurconcepten en kleurpaletten te denken. Houd een kleurenpalet aan dat bestaat uit verschillende tinten, oftewel ‘ton-sur-ton’. Als je bijvoorbeeld groen kiest, dan kun je olijfgroen, legergroen en bosgroen gebruiken in het interieur. Hoewel je gebruik maakt van slechts één kleur, zal je toch een verschil zien in je interieur. Zo creëer je wel een contrast, maar zal het niet te druk ogen.

Kies voor tijdloze en natuurlijke materialen

Of je nu een Scandinavisch of landelijk interieur hebt, aardse en warme materialen zullen altijd in zijn. Door hun tijdloze uiterlijk, zijn vintage en keramieken vazen vooral in. Bij keramieken vazen kun je denken aan elegante, glanzende vazen, maar ook vazen met gedurfde patronen.

Zoek naar functionele vazen

De functie van een vaas is doorgaans om bloemen of takken stevig vast te houden. Dit is dan ook belangrijk om in je achterhoofd te houden. Hoe mooi en elegant een vaas er ook uitziet, uiteindelijk moet het de bloemstengels of takken kunnen vasthouden. De beste vaas voor bloemen is een glazen bolvorm met een afgeplatte onderkant en een niet te brede opening. Wil je de vaas graag op de grond zetten? Kies dan voor een lange en zware vaas. Heb je bloemen met lange stelen? Dan zijn vazen met een flesvormige hals en een brede basis ideaal.

Glaz & Vaes logo

INLOGGEN

Goedendag!

Ik kan me zo voorstellen dat je even snel iets wilt vragen over een product van Glaz&Vaes, misschien ben je op zoek naar iets specifieks, je hebt een idee of juist geen idee. Klik dan HIER en ik beantwoord binnen openingstijden zo snel mogelijk jouw vraag.

Hartelijke groet, Mariel