Schelpenvazen

Wil je jouw interieur een exclusieve uitstraling geven? Probeer dan eens schelpenvazen. Deze zijn gemaakt van echte schelpen en worden met de hand gedecoreerd. Hierdoor is elke vaas volledig uniek. Bovendien zullen de kleuren verschillen, afhankelijk van waar het licht op valt. Schelpenvazen zijn ideaal voor unieke Oosterse sferen, maar passen natuurlijk in diverse interieurstijlen.

Hoe worden schelpenvazen gemaakt?

Wat schelpenvazen zo bijzonder maakt is het feit dat het wordt gemaakt van echte parelmoer schelpen. Deze schelpen worden ook wel “Mother of Pearl” schelpen genoemd. Elke schelp wordt zorgvuldig uitgekozen en wordt vervolgens gebruikt voor de vaas. 

Daarnaast hangt de vorm van de schelp ook af van de vaas die wordt gemaakt. Is het een kleine vaas? Dan worden vaak driehoekige parelmoer schelpen gebruikt. Voor grotere vazen worden rechthoekige schelpen gebruikt. De manier waarop de schelpen worden geplaatst varieert van vazenmaker tot vazenmaker. De een houdt van een strakke plaatsing, terwijl de ander houdt van een speelse plaatsing.

De verschillende kleuren

Doordat schelpenvazen van echte schelpen worden gemaakt, zijn de kleuren waarin ze verkrijgbaar zijn vrij neutraal. Denk hierbij aan wit, zwart, goud en diverse bruintinten. De kleuren goud en bruin zijn prachtig, omdat dit kan variëren afhankelijk van de lichtval. Tevens zijn zwarte en witte vazen ook mooi, als je een modern en minimalistisch interieur hebt waarbij je geen eyecatcher nodig hebt.

Schelpenvazen in het interieur

Met schelpenvazen kun je uiteraard alle kanten op. Heb je een modern en rustig interieur? Dan raden we je aan om te kiezen voor gelijke tinten en slechts één formaat. Houd je van een bohemische en exotische sfeer? Dan kun je creatief zijn met de schelpenvazen door ze in verschillende kleuren, vormen en formaten te kopen. Waar je voorkeur ook naar uitgaat, de schelpenvazen zijn een echte blikvanger. 

Wat belangrijk is voordat je een schelpenvaas koopt, is dat je weet waar je de vaas gaat plaatsen. In principe kun je de vaas overal in huis plaatsen, maar de eerste plek waar je gauw aan zal denken is de woonkamer. Dit is een centrale plek in huis, waardoor iedereen die langskomt de vaas zal zien. Ook is de slaapkamer, badkamer of keuken mogelijk. Plaats de vaas bijvoorbeeld in een open kast, op het keukeneiland of naast de ingang van je slaapkamer.

Nadat je weet waar je de vaas wilt plaatsen, is het ook goed om na te denken over wat je erin wilt plaatsen. Het is vrij vanzelfsprekend om er een bos bloemen of een aantal takken  in te plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om de vaas als decoratie te plaatsen. Op deze manier wordt de aandacht niet weggetrokken van de vaas en zal het een echte eyecatcher zijn. 

Vind nu de perfecte vaas

Ben je helemaal overtuigd van de schelpenvaas en wil je een unieke vaas toevoegen aan je vazen collectie? Vind dan de perfecte vaas in ons assortiment. Het transport van deze unieke vazen moet zorgvuldig worden uitgevoerd, waardoor de levering wat langer kan duren dan je van ons gewend bent. 

Glaz & Vaes logo

INLOGGEN

Goedendag!

Ik kan me zo voorstellen dat je even snel iets wilt vragen over een product van Glaz&Vaes, misschien ben je op zoek naar iets specifieks, je hebt een idee of juist geen idee. Klik dan HIER en ik beantwoord binnen openingstijden zo snel mogelijk jouw vraag.

Hartelijke groet, Mariel