Design vazen

Een prachtige bos bloemen op de tafel, wie houdt er niet van? Het geeft je huis een stukje gezelligheid en kleur. Een passende vaas zal ervoor zorgen dat de bloemen goed tot hun recht komen en zo lang mogelijk goed blijven. Houd je van gedurfd en ben je op zoek naar een echt pronkstuk dat op zichzelf ook prachtig is in het interieur? Dan zijn design vazen de ideale vazen voor jou. Elke vaas heeft een uniek ontwerp. 

Waarom design vazen?

Bij een prachtig boeket hoort een stevige vaas die de bloemen goed ondersteunt en niet snel breekt. Dit is het belangrijkst om in gedachte te houden, omdat de vaas ook functioneel moet zijn. Als je bloemen met een lange steel hebt, dan is het niet logisch om een vaas met een grote opening te kopen. De bloemen zullen eruit vallen of de vaas zal omvallen. 

Design vazen zijn gemaakt met hetzelfde idee als bloemenvazen: om bloemen goed te kunnen ondersteunen. Het enige verschil ligt in het feit dat de focus, naast functionaliteit, ook op het uiterlijk van de vaas ligt. Er wordt hier aandachtig over nagedacht en het gebruik van hoogwaardige materialen wordt als een prioriteit gesteld. 

Bovendien bestaan de ontwerpen uit unieke vormen. Zo kan een vaas bijvoorbeeld een zandloper vorm hebben, of breed in het midden zijn en smal aan de twee uiteinden. Met een design vaas haal je dus een echt kunstwerk in huis. 

Materialen voor een design vaas

Design vazen zijn veelzijdig, wat betekent dat het niet van één materiaal wordt gemaakt. Elk materiaal kan gebruikt worden voor deze vazen, maar vaak wordt er gekozen voor kwalitatieve en unieke materialen. Glas wordt vaak gebruikt, omdat dit een luxe toevoeging heeft aan de vaas. Ook zul je keramiek weleens tegenkomen. Dit ontstaat door verschillende materialen onder verhitting en druk te zetten. 

Past mijn interieur bij een design vaas?

Hoewel je al snel aan een modern interieur denkt bij design vazen, is dit niet het geval. Deze vazen kunnen gemaakt worden van elk materiaal en elke kleur die je je maar kunt bedenken. Het zal je interieur een luxe uitstraling geven als je het op de juiste manier gebruikt en plaatst, maar een design vaas zal ongetwijfeld ook goed staan in een landelijk interieur of boheems interieur. 

Heb je een landelijk interieur in huis? Kies dan voor vazen met aardetinten, zoals bruin, groen, grijs, beige, taupe en geel. Bij een boheems interieur kan je wat speelser zijn met de kleuren. Denk aan vazen met flamboyante kleuren en unieke vormen. Kortom, design vazen zullen elk interieur dat extraatje geven.

Glaz & Vaes logo

INLOGGEN

Goedendag!

Ik kan me zo voorstellen dat je even snel iets wilt vragen over een product van Glaz&Vaes, misschien ben je op zoek naar iets specifieks, je hebt een idee of juist geen idee. Klik dan HIER en ik beantwoord binnen openingstijden zo snel mogelijk jouw vraag.

Hartelijke groet, Mariel